Be karštvynio neįsivaizduojamas nei vienas Kalėdų sezonas. Visgi dažniausias klausimas, ne kiek daug jo galime išgerti, bet kokius prieskonius panaudoti? Mes ilgai (ir linksmai) testavome, kol atradome būtent šį receptą: džiovinti obuolių griežinėliai, džiovintų apelsinų gabaliukai, cinamono lazdelės, įnoringieji gvazdikėliai, kvapnieji pipirai ir iš dangaus pabiręs anyžius.
Ką gaminti? Supilki butelį raudonojo vyno (jei mėgsti saldžiau – rinkis saldų vyną arba pagardink sausą vyną medumi) ir šiuos prieskonius į kaitinimui skirtą indą. Pašildyki iki 70 laipsnių. Išpilstyki į karščiui atsparius puodelius (arba taures) ir pasidalinki su svečiais. Gali papuošti likusiais prieskoniais arba mūsų džiovintais mandarinų griežinėliais.